Dělej to co tě baví. :)

Čokoládový dort(Podle italského receptu)

4. října 2014 v 18:30 | Fashion we3k |  Recepty
Ingredience
Čokoláda
tmavá, alespoň 60 %
200 g
Kakao30 g
Máslo250 g
Cukr
krupice
250 g
Vejce3 ks
Mléko
3,5 %
100 ml
Prášek do pečiva8 g
Vanilka
extrakt = aroma
1 lžička
Instantní káva1 lžička
Bílá mouka
hladká
220 g
poleva či čokoládový přeliv
Trvanlivá šlehačka v krabičce250 ml
Čokoláda
nejlépe na vaření
250 g


1. Ve vodní lázni rozehřejeme na kousky nakrájenou čokoládu, poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v čokoládě rozpustit, aby vznikla jednolitá hmota. Poté přidáme instantní kávu a aroma.
2. Vzniklou hmotu nalijeme do mísy a necháme chvíli chladnout.
3. Poté přidáme cukr, vidličkou našlehaná vajíčka a mléko, přičemž každé zvlášť šlehačem do těsta zašleháme.
3. Dále přidáme mouku, kakao a na závěr kypřící prášek. Vše prosejeme pomocí sítka a promícháme.
4. Vzniklé těsto nyní můžeme vlít do předem vymazané a moukou vysypané formy.
5. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160 °C na 60 minut.
Přelivu či polevy docílíme tak, že do hrnce nalijeme šlehačku. Když téměř dosáhne varu, vypneme plotýnku a poté přidáme nasekanou čokoládu, kterou necháme rozpustit. Polevou lze dort polít (předtím je třeba nechat polevu trochu zchladnout, aby nebyla tak tekutá) a dát do lednice ztuhnout úplně, či podávat jako přeliv (nejlépe teplý) přímo na ukrojený kousek dortu.


Přeju dobrou chuť!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama